Verzorging

Met de juiste verzorging kun je nog langer van je orchidee genieten. Elke orchidee is anders, maar er zijn een aantal algemene tips waar alle orchideeën blij van worden. We geven u graag extra informatie over hoe u uw bloeiende orchidee het beste kunt verzorgen en wat u kunt doen als de orchidee uitgebloeid is.

Hoe kunt u een bloeiende orchidee verzorgen?

Zonlicht

Plaats de orchidee op een zonnige plaats, maar niet in direct zonlicht. Zet de orchidee in een kamertemperatuur.

Water geven

Houd de orchidee goed vochtig. Geef de plant daarom ’s zomers en ‘s winters minimaal eens per week water. Zorg ervoor dat de wortels van de plant niet in het water blijven staan. Verwijder daarom bij voorkeur het restwater uit de sierpot na het water geven.

Plantvoeding

Van april tot oktober kunt u de plant eens per 2 weken wat plantenvoeding geven, om zo een optimale groei en bloei te bereiken.

Wat kunt u doen als de orchidee is uitgebloeid?

Afknippen

Wanneer de plant uitgebloeid is, kunt u de tak met uitgebloeide bloemen afknippen. Doe dit vlak boven de aarde.

Scheuten

Bij een goede behandeling zal de plant nieuwe scheuten maken, waaruit nieuwe takken komen. Deze behandeling is hetzelfde als bij een bloeiende orchidee.

Bloei

Per soort verschilt het wanneer er weer bloemen in de plant komen. Zo kan een Zygopetalum wel 3 keer per jaar bloeien. Een Oncidium gaat weer bloeien na 9-12 maanden.